top page

۱۷ مورد از مهمترین جاذبه های گردشگری و جاهای دیدنی شیراز در سال ۱۴۰۰ به همراه تصاویر و آدرس

با دیدن مطالب ما قبل از شروع سفر، سفری راحت تر و با برنامه ریزی دقیق تری را تجربه کنید.

۱۷ مورد از مهمترین جاذبه های گردشگری و جاهای دیدنی شیراز در سال ۱۴۰۰ به همراه تصاویر و آدرس

شیراز شهر علم و ادب و شعر پارسی ، تنها سرزمین چهار فصل ایران،از کهن ترین تمدن ها در ایران با مردمانی مهربان و خون گرم است که خاک گیرایی دارد،به گونه ای که محال است با حالی خوب از این شهر دوست داشتنی خارج نشوید.


شیراز یکی از معروف ترین و محبوب ترین مقاصد گردشگری برای دیدارگران داخلی و خارجی است و دارای جاذبه های گردشگری فراوانی است.شیراز شهر باغ های زیبا و معروف است.


شیراز از جمله مقاصد گردشگری است که دارای جاذبه های گردشگری بسیار زیادی است و تقریبا غیر ممکن است که شما با سفری چند روزه بتوانید از تمامی اماکن دیدنی این شهر زیبا دیدن کنید.


به همین خاطر پیشنهاد می شود در صورتی که شرایط آن را دارید،حداقل تعداد ده شب را برای اقامت در شیراز بازدید از جاهای دیدنی آن در نظر بگیرید،زیرا علاوه بر جاهای دیدنی شیراز شما باید زمانی را صرف دیدن کردن از جاهای دیدنی اطراف شیراز نمایید که خود آنها به تنهایی داستانی دیگر دارد.  

مسجد نصیر الملک

 

اگر به عکاسی علاقه‌مندید و یا در کنار گشت و گذار در مکان‌هایی که در این شهر وجود دارد به دنبال عکس برای صفحات اجتماعی خود هستید، شیراز بهترین گزینه است. در شیراز آن‌قدر تنوع مکانی وجود دارد که شاید بتوان گفت از دلایل اصلی بازدید از شیراز توسط دیدارگران داخلی و خارجی، گرفتن عکس باشد.


البته علاوه بر جاذبه‌های گردشگری می‌توان از دیگر امتیازات این شهر زیبا مانند سوغات شیراز، بازارها و مراکز خرید شیراز و انواع غذاهای محلی شیراز و خوراکی‌های خوشمزه نام برد. البته که شاید بیشتر شما عزیزان با واژه‌هایی مانند کلم پلو شیرازی و فالوده شیرازی از قبل آشنایی دارید.
 

بهترین زمان سفر به شیراز

شیراز تنها شهر چهار فصل ایران است که سفر کردن در هر فصل زیبایی‌های خود را دارد.زمستان‌های آن نه آن چنان سرد و سیل‌آساست و تابستان آن هم بر خلاف شهرهای جنوبی شرجی و سوزان نیست، البته  اخیراً کمی گرم‌تر از سال‌های گذشته شده است.


بهترین زمان سفر به شیراز و دیدن کردن از این شهر پر جاذبه اردیبهشت ماه است. شیراز را به شهر بهار نارنج هم می‌شناسند زیرا خیابان‌های آن مملو از درختان نارنجی است که در اردیبهشت ماه شکوفه‌های بهار نارنج آن چنان رایحه‌های خوش بویی از خود پخش می‌کنند که شما را سرمست می‌کند.


جدا از بهار نارنج، اردیبهشت ماه آب و هوایی بس دل‌چسب و بهاری دارد. هوا در شب‌ها بسیار خنک است و جای‌جای شهر پر از شلوغی و ازدیاد جمعیتی است که اوقات فراغت خود را سپری می‌کنند. حال به این آب و هوای بهشتی نم باران بهاری را نیز اضافه کنید.


 در واقع شما با یک بار سفر به شیراز مشتری پر و پا قرص این شهر دوست داشتنی خواهید شد. فراموش نکنید که در دل این ماه یعنی ۱۵ اردیبهشت به نام روز شیراز نام گذاری شده است.


در ادامه این مطلب همراه بخش مجله گردشگری دیدارگر که در زمینه اجاره منزل مبله در شیراز هم فعالیت دارد باشید تا شما را با جاهای دیدنی شیراز آشنا کنیم تا در صورتی که قصد سفر به این شهر دوست داشتنی داشتید از تک‌تک لحظه و فرصت‌هایتان نهایت استفاده را ببرید.

بهار شیراز

 

۱- مجموعه وکیل 
این مجموعه شامل سه بخش می شود : بازار وکیل ، حمام وکیل و مسجد وکیل. ابتدا توضیح مختصری راجع به بازار وکیل خواهیم داد.

 بازار وکیل

 یکی دیگر از آثار به ثبت رسیده تاریخی شیراز است. این بازار نزدیک دروازه اصفهان است که  تا ورودی بازارهای قدیم امتداد دارد، حجره‌های سکویی پهن در طرفین ۷۴ دهانه دارد و چهار سوق بازار وکیل بازارهای فرعی شرقی و غربی را قطع می‌کند.


 سقف چهار سوق به چهار بازار منشعب می‌شود و قسمت‌های مختلف بازار وکیل نامشان را از محصولات و کالا ها می‌گرفتند. مانند: بازار بزرگ که انواع کالاها در آن یافت می‌شد. و بازار بزازان، بلور فروشان،خیاط‌ها، سراج‌ها و شمشیر گرها.


این بازار که به‌صورت هزارتو طراحی شده است، مکانی برای خرید فرش، ادویه، طلا و جواهر و لوازم خانه و … است. مصالح بازار گچ، آجر و آهک است. بازار وکیل شیراز یکی از مشهورترین بازارهای تاریخی و سنتی ایران است که توسط کریم خان زند در حدود سال‌های ۱۱۹۳ ه ق  ساخته شده است.


بازار وکیل اکنون در مرکز شهر شیراز و میدان شهدا قرار گرفته است. امتیاز منحصر به فرد مجموعه وکیل شیراز علاوه بر سبک معماری زیبا و چشم نواز، قرار گرفتن در یک مسیر و کنار یکدیگر است که دیدارگران را از لذت یک گردش تاریخی بدون مشقت بهره‌مند می‌کند.

آدرس بازار وکیل: شیراز، خیابان زند 
 

بازار وکیل شیراز

 مسجد وکیل

با معماری سنتی  و نقش های زیبا هر بیننده‌ای را جذب می‌کند. مسجد وکیل بین مجموعه اجتماعی قرار گرفته و پیوندی  بین دین و دنیای مردم ایجاد کرده است.


کاشی کاری صحن ایوان‌های شمالی جنوبی، مسجد وکیل زیبا و هفت رنگ و معرق است و نقش‌های معماری آن ساده وبی آلایش است که در آنها مینا کاری و رنگ‌های سبز و قرمز دیده می‌شود.


 مسجد وکیل در کنار دیگر بناهای مجموعه وکیل شیراز توجه هر  دیدارگری را به خود جلب می‌نماید. این مسجد به‌دست کریم خان زند ساخته شده و دارای دو ایوان و ۴۸ ستون است که از استحکام خاصی برخوردار است.


 روزانه دیدارگران ایرانی و خارجی زیادی به دلیل زیبایی حیرت انگیز این مسجد در تل الو نور خورشید در پنجره‌های رنگارنگ آن برای عکاسی به این محل می‌آیند و خاطراتشان را در شبکه‌های اجتماعی برای علاقه‌مندان هنر و تاریخ و مذهب به اشتراک می‌گذارند.
 

در صورتی که تمایل به اجاره منزل مبله در شیراز نزدیک به محدوده خیابان زند و مجموعه وکیل دارید می‌توانید با پشتیبانی دیدارگر تماس حاصل نموده و جهت رزرو منزل اقدام نمایید.
 

آدرس مسجد وکیل: شیراز، خیابان آیت‌الله طالقانی، غرب بازار وکیل

مسجد وکیل شیراز

حمام وکیل

یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری شهر شیراز، حمام وکیل است که در کنار بازار و مسجد وکیل، مجموعه زندیه شیراز را تشکیل داده‌اند.
 

 حمام وکیل در دوره زندیه و با دستور مستقیم کریم خان زند ساخته شده  و در مرکز شهر شیراز  خیابان آیت الله طالقانی و در همسایگی بازار وکیل،  که یکی  از مهم‌ترین جاذبه‌ها و بازارهای شیراز محسوب می‌شود قرار گرفته است. 
 

مساحت این حمام ۱۱٫۰۰۰ متر مربع و زیربنای آن ۸٫۶۶ متر است. این بنای تاریخی، ۱۲۰ متر طول و ۸۰ متر عرض دارد. حمام وکیل شیراز در سال ۱۱۸۷ هجری قمری احداث شده است.

در دوران مختلف و با گذشت زمان، آسیب‌های زیادی به بخش‌هایی از این بنا وارد شده بود که توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، همگی مرمت و شدند.

می گویند که کریم خان زند به تاریخ باستان ایران و معماری آن علاقه وافری داشته است. به همین دلیل است که معماری و تزئینات صورت گرفته در جای‌جای حمام وکیل شیراز، از معماری و هنر ایران دوران باستان اقتباس گرفته شده است. 
 

نه تنها در حمام وکیل، بلکه در تمامی عمارت ها و بناهایی که کریم خان زند دستور احداث آن‌ها را داده است، می‌توان آرایه‌ها، تزئینات و نقوشی را دید که نشأت گرفته از هنر و معماری دوران باستان است که دیدارگران را به وجد می‌آورد. 
 

قابل ذکر است که در تمامی حمام‌های سنتی کشور از جمله حمام وکیل شیراز، علاوه بر  شست و شو و مشت و مال، مراسم‌هایی همچون حنابندان، حمام عافیت و حمام عروسی برگزار می‌گردیده است. برای رزرو منزل مبله در شیراز کلیک کنید.
 

آدرس حمام وکیل: شیراز، خیابان طالقانی
 

حمام وکیل شیراز

۲- مسجد نصیر الملک

بی تردید می توان گفت از زیباترین مساجد و بناهای تاریخی در جهان مسجد نصیر الملک با ترکیب بی نظیری از طیف رنگ های مختلف است.
مسجد نصیرالملک به عنوان یکی از ۱۰ مسجد برتر جهان شناخته می‌شود و بخش معروف آن فضای رنگارنگی است که به دلیل پنجره‌های زیبای آن به وجود آمده است.


پیشینه ساخت مسجد نصیرالملک به دوران قاجاریه باز می‌گردد و یکی از جاهای دیدنی شیراز است که از ارزش بسیار زیادی برای دیدن دارد.
معمولا صبح ها بین ساعات 9 تا 1 ظهر که نور آفتاب در بهترین حالت خود به اتاق های مسجد می تابد مناسب ترین زمان جهت بازدید از مسجد نصیر الملک است.در صورتی که علاقه به عکاسی هستید این مکان زیبا را از دست ندهید. 


آینه‌کاری‌های این مسجد شهرت جهانی دارد.تابش آفتاب بر روی پنجره‌های رنگی مسجد و بازتاب آن بر روی کاشی‌های کف آن، تصویری حیرت‌‌آور و خارق‌العاده را مقابل چشمان شما رقم خواهد زد. 
 

آدرس مسجد نصیر الملک: شیراز، خیابان لطفعلی خان زند، محله گود عربان
 

مسجد نصیر الملک شیراز

۳- باغ ارم 

شیراز دارای باغ های متعدد و زیبایی است.یکی از این باغ ها که شهرت بسیار زیادی دارد و از اصلی ترین جاذبه های گردشگری شیراز نیز به شمار می رود باغ ارم است.
 

باغ ارم علاوه بر ثبت ملی به عنوان میراث جهانی در یونسکو نیز ثبت شده است.باغی که علاوه بر فصل بهار که بهشتی سرسبز با انواع گل ها و گیاهان و درختان است در فصل پاییز هزار رنگ را به خود می گیرد.
 

باغ ارم در یکی از بهترین نقاط شیراز واقع شده است.در صورتی که تمایل به اجاره منزل مبله در شیراز و این نقطه از شهر را دارید می توانید به راحتی رزرو کنید.
 

در مرکز باغ حوض و همچنین کاخ قاجاری قرار دارد که ورود به آن برای عموم آزاد نیست.وجود درختان مختلف اعم از نخل، سرو، اقاقیا، افرا، بید و سروناز و گل‌های خوش‌رنگ موجود زیبایی این باغ را دو چندان نموده.بلند ترین درخت سرو شیراز نیز در باغ ارم قرار دارد.
 

آدرس باغ ارم: شیراز، بلوار ارم، میدان ارم، خیابان ارم، نزدیک مجموعه دانشگاه شیراز
 

باغ ارم شیراز

۴- آرامگاه شاه چراغ

شاه چراغ مقبره دو تن از برادران امام رضا ع و از دیگر جاهای دیدنی شیراز می باشد.حضرت شاه چراغ (ع)، برادر امام رضا (ع) و فرزند ارشد امام موسی کاظم (ع) هستند که آرامگاه ایشان به‌عنوان بزرگ‌ترین زیارتگاه مذهبی شیراز شناخته و به همین دلیل شیراز را سومین پایتخت مذهبی نامیده اند.


حرم شاه چراغ بعد از به منصب رسیدن ایت الله ایمانی امام جمعه سابق شیراز توسعه بسیاری یافت.موزه شاه چراغ نیز در قسمت شمال غربی همین آرامگاه بنا شده است.
این زیارتگاه علاوه بر معماری حیرت‌انگیزش، با تزیینات فوق‌العاده زیبایی از کاشی‌کاری و آینه‌کاری، شاهکار بی‌نظیری را پیش روی گردشگران و زائران قرار می‌دهد.

 

آدرس آرامگاه شاهچراغ: شیراز، خیابان لطفعلی خان زند، خیابان احمدی


 

شاه چراغ شیراز
 

۵- حافظیه

کمتر کسی هست که نام لسان‌الغیب حافظ شیرازی به گوشش نخورده باشد. آرامگاه حافظ حال و هوای عجیبی دارد، شاید کسانی که تجربه حضور در این مکان را داشته‌اند می‌توانند این موضوع را درک کنند.


حافظیه در شب بسیار زیباست. نورپردازی محیط آرامگاه و پله‌ها جذابیتی دل نشین را به وجود آورده است. هنگام ورودی آرامگاه دست فروشانی را طوطی در دست می‌بینید که اکثر آنها به فروش فال حافظ مشغول‌اند.


گوشه دیگری بعضی از هنرمندان یا در حال فروختن آثار خود هستند و یا در حال نواختن موسیقی. عجیب است که در کنار هم همه مسافران و دیدارگران، به محض ورود به آرامگاه آرامش خاصی را حس می‌کنید.


حال و هوای عجیبی است که بر سر مزار او فاتحه‌ای بخوانید و بعد در گوشه‌ای دنج بعد از نیت کردن فال خود را باز کنید. گویی خود حضرت لسان‌الغیب برای شما شعر می‌سراید.


آرامگاه حافظ در بخش جنوبی «دروازه قرآن» قرار دارد و دسترسی به آن برای گردشگرهایی که از شرق وارد شیراز می‌شوند، راحت است.
 

آدرس حافظیه: شیراز، میدان حافظیه، آرامگاه حافظ
 

حافظیه در شیراز

۶- سعدیه

از دیگر جاذبه‌های گردشگری شیراز آرامگاه سعدی است. این مکان در یکی از قدیمی‌ترین محله‌های شیراز به نام سعدی وجود دارد که بر گرفته از نام این بزرگوار است.


 سعدی از شاعرهای محبوب و معروف قرن هفتم هجری بوده که آرامگاه آن هم‌اکنون مورد بازدید بسیاری از مسافران و دیدارگران قرار دارد. بنای آرامگاه سعدی در سال ۱۳۳۰ ساخته شد و در سال ۱۳۵۳ به ثبت آثار ملی ایران رسید.


در اطراف مقبره سعدی، آرامگاه شاعرها و عارف‌های ایرانی فراوانی، مثل: «شوریده شیرازی» قرار گرفته‌اند. آرامگاه سعدی فاصله زیادی با حافظیه و یا دروازه قرآن ندارد و شما می‌توانید در یک ساعت مشخص از این سه مکان دیدن فرمایید.


در صورتی که تمایل به اجاره منزل مبله در شیراز حوالی آرامگاه سعدی و حافظ را دارید می‌توانید روی عبارت مورد نظر کلیک کرده و اقامتگاه مورد نظر خود را انتخاب نمایید

آدرس سعدیه: شیراز، انتهای خیابان بوستان، جنب باغ دلگشا
 

آرامگاه سعدی

۷- ارگ کریم خانی

یکی از مهم‌ترین جاهای دیدنی شیراز ارگ کریم خان می‌باشد که محل اسکان و حکومت کریم خان زند بوده است. برج‌های بلند در چهار گوشه و دیوارهای آجری و مستحکم این بنا قطعاً در نگاه اول توجه بینندگان را به خود جلب خواهد کرد.


 تأثیر معماری دوران صفویه به صورت کامل در روند ساخت این ارگ قابل مشاهده می‌باشد. در واقع بزرگ‌ترین بنای تاریخی شیراز ارگ کریم خانی نامیده می‌شود.
چهار برج استوانه‌ای شکل در چهار گوشه آن واقع شده است که هر کدام ۱۲ متر ارتفاع دارد. این برج ۳۰ درجه کج شده و دلیل اصلی آن را وجود آب‌های سطحی در پایین پاشنه‌ی برج می‌دانند.


آدرس ارگ کریم خان: شیراز، شمال شرق میدان شهدا

ارگ کریم خانی

۸- باغ دلگشا

همان طور که خدمت شما دیدارگران عزیز عرض کردیم ،شیراز شهر باغ هاست که یکی دیگر از باغ های قدیمی شیراز که قدمت آن به دوران ساسانیان باز می گردد باغ دلگشاست.

این باغ در مجاورت آرامگاه سعدی قرار دارد به گونه ای که در یک بازدید دو ساعته می توانید هر دو این جاذبه گردشگری شیراز را ببینید.


شاید اصلی ترین مشخصه باغ دلگشا معماری زیبای آن باشد که در کنار کثرت گل ها و گیاهان رنگارنگی که با بوی دلنشین بهار نارنج معطر شده است بازدید کنندگان را به وجد می آورد.باغ دلگشا در سال ۱۳۸۱ به ثبت آثار ملی ایران رسید و اولین کلاه فرنگی ایران هم در این باغ ثبت شد.


آدرس باغ دلگشا: شیراز، محله سعدیه جنوبی، بلوار هفت تنان، خیابان نارنجستان، باغ دلگشا

باغ دلگشا شیراز

۹- دروازه قرآن

اصلی‌ترین مشخصه در ورودی شیراز برای کسانی که از محور اصفهان و تهران وارد شیراز می‌شوند و یا با اولین صحنه از ورودی شیراز روبه رو می‌شوند دروازه قرآن است. در گذشته شیراز شش دروازه داشته و تنها دروازه اکنون شیراز دروازه قرآن است.


 نام دروازه قرآن برای قرآنی است که به دستور «عضد الدوله دیلمی»، امیر سلسله‌ی دیلمیان، در محفظه‌ای در بالای طاق دروازه قرار گرفت تا کسانی که از این دروازه گذر می‌کنند به سلامت سفر کنند..


این قرآن‌ها به ابراهیم سلطان فرزند شاهرخ تیموری تعلق داشته و امروزه در موزه‌های شیراز از آن نگهداری می‌کنند. شب‌های شیراز در کنار دروازه قرآن در جوار آرامگاه خواجوی کرمانی را از دست ندهید.

آدرس دروازه قرآن: شیراز، خیابان شیراز، ورودی شهر شیراز


دروازه قرآن شیراز

۱۰- عمارت شاپوری


نوبتی هم که باشد نوبت به عمارت زیبا و باشکوه شاپوری می رسد.عمارتی که چه در روز در میان گل ها و درختان بلندش خودمانی می کند و چه در شب که قرق در نورپردازی و چراغ های زیبایش می شود.


عمارت شاپوری در دوران پهلوی و بین سال‌های ۱۳۱۰ تا ۱۳۱۵ توسط یکی از بزرگ‌ترین معماران شیراز بنا شد و مالک آن عبدالصاحب شاپوری، از تاجران بنام شیرازی بود.
ترکیب به کار رفته در عمارت شاپوری معماری ایرانی-اروپایی است.کاشی‌کاری بنا و گچ‌بری ستون در کنار نورپردازی زیبایی منحصر به فردی را برای دیدارگرانی که از این عمارت زیبا دیدن می کنند به وجود آورده است.


با توجه به این که عمارت شاپوری در خیابان اهلی واقع در بلوار کریم خان زند بنا شده در صورتی که تمایل به اجاره منزل مبله در شیراز محدوده زند دارید می توانید از طریق سیستم رزرو آنلاین دیدارگر اقامتگاه خود را انتخاب نمایید.
 

آدرس عمارت شاپوری: شیراز، بلوار کریم خان زند، خیابان انوری 


عمارت شاپوری شیراز

۱۱- باغ ملی

باغی با درختان کهن و تنومند در قلب شیراز و روبروی آرامگاه حافظ قرار گرفته است.مکانی مناسب جهت استراحت به همراه خانواده و گذراندن اوقات فراغت خود در محیطی زیبا و سرسبز که می تواند خاطره خوشی برای شما رقم بزند.


گل های رنگارنگی که دور تا دور این باغ را گرفته بسیار زیباست،خصوصا گل های شیپوری که در اواخر باغ ملی وجود دارند.این باغ در سال ۱۳۶۸ توسط شهرداری مورد بازسازی قرار گرفت.


آدرس باغ ملی: شیراز، نزدیک حافظیه شیراز
 

۱۲- خانه زینت الملک
 

در نزدیکی محله گود عربان عمارتی واقع شده که نام آن بر گرفته از دختر صاحب عمارت است که در اصل اندرونی باغ نارنجستان بوده است.اتاق‌های بیست‌گانه‌ی عمارت با تابلوهای نقاشی، گچ‌کاری و آینه‌کاری آراسته شده‌اند.


خانه زینت الملک را سال ۱۲۹۰ هجری قمری علی محمدخان قوام‌الملک دوم ساخت آن را آغاز کرد و در سال ۱۳۰۲ هجری قمری به پایان رسید .این بنا از پر بازدید ترین جاهای دیدنی شیراز به شمار می رود.


مکانی بسیار زیبا و مناسب برای به رخ کشیدن فرهنگ و معماری اصیل ایرانی جهت دیدارگران خارجی است. خانه‌ زینت‌الملوک در ۱۰ آذر سال ۱۳۵۱ به شماره‌ی ۹۳۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.


آدرس خانه زینت ‌الملوک: شیراز، خیابان لطفعلی خان زند، ضلع غربی نارنجستان قوام
 

خانه زینت الملک شیراز

 ۱۳- مسجد جامع عتیق
 

قدیمی ترین مسجد شیراز که تاریخچه ساخت آن بین سال‌های ۲۶۵ و ۲۸۷ هجری قمری انجام گرفته و مربوط به دوران صفویه است.مردم شیراز بر طبق سنت قدیمی خود در روزهای جمعه به این مسجد تاریخی رفته و در آن قرآن تلاوت می‌کنند، به همین خاطر این مسجد با نام مسجد آدینه یا جمعه هم شناخته می‌شود.


کتیبه‌ای نیز به خط «یحیی الجمالی الصوفی» وجود دارد که یکی از خطاطان مشهور دوران شاه اسحاق بود. در این کتیبه جملاتی در شان قرآن مجید نوشته شده است. این مسجد ۶ در ورودی دارد. مسجد عتیق شیراز در ۱۵ دی ماه ۱۳۱۰ با شماره‌ی ۷۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.


آدرس مسجد جامع عتیق: شیراز، ضلع جنوب شرقی شاهچراغ


مسجد جامع عتیق شیراز

۱۴- نارنجستان قوام

نارنجستان قوام همان‌طور که از نامش پیداست نام خود را از محمدعلی‌خان قوام‌الملک، از ثروتمندان شیراز در دوره‌ی قاجار و درختان نارنج بی شماری که شما را از عطر خود مدهوش می‌کنند گرفته شده است.


مساحت این باغ ۳۵۰۰ متر مربع است و زیربنای ساختمانش حدود ۹۴۰ متر مربع است. در ضلع جنوبی سردری قرار دارد که به هشتی باز می‌شود و از طریق دو راهروی قرینه، شما را به سمت حیاط هدایت می‌کند.


این بنا تالار آیینه، ستون‌های مرمری، تالار شاه‌نشین و چند اتاق دیگر دارد و با آیینه‌کاری، شیشه‌کاری، نقش‌پردازی، منبت‌کاری، سنگ‌تراشی، گچ کاری و مقرنس‌کاری آذین داده شده است.


آدرس باغ نارنجستان قوام: شیراز، خیابان لطفعلی خان زند


نارنجستان قوام شیراز

۱۵- باغ عفیف آباد

باغ عفیف آباد یا به زبان عامه مردم شیراز باغ گلشن یکی دیگر از باغ های زیبای شیراز است که در محله خوش آب و هوای رحمت آباد بالاتر از قصردشت واقع شده است.ساخت این بنا متعلق به میراز علی محمدخان قوام‌الملک دوم است که در سال ۱۲۸۴ هجری قمری سنگ بنای آن را نهاد.


باغ عفیف آباد در گذشته تفرجگاه شاهان ایرانی بوده و اکنون در اختیار ارتش جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.بزرگترین موزه اسلحه خاورمیانه نیز در این مکان قرار دارد و از جمله جاذبه های گردشگری شیراز به شمار می رود که روزانه دیدارگران را به سمت خود روانه می دارد.


آدرس باغ عفیف آباد: شیراز، انتهای خیابان عفیف‌آباد

جهت اجاره منزل مبله در شیراز محله قصرالدشت و عفیف آباد کیلک کنید.

 

باغ عفیف آباد شیراز
 

۱۶- آرامگاه بابا کوهی
 

اگر قصد دیدن از آرامگاه بابا کوهی ابوعبدالله ابن باکویه، مشهور به باکویه شیرازی را دارید لباس های ورزشی را ب تن کنید و کفش مناسب کوه نوردی بپوشید ، زیرا آرامگاه این شاعر بزرگ قرن چهارم در بلای کوه قرار گرفته است.


در اطراف آرامگاه آن اتاق‌هایی مختلف با کاشی کاری زیبا، حوض آب و چندین درخت کهن سال وجود دارد.برای دیدن آن می‌توانید به سمت چپ دروازه قرآن و جاده باباکوهی و یا از بلوار جمهوری با گذر از سنگ فرش ها بروید.


لازم به ذکر است که این مکان یکی از مکان های مورد علاقه اهالی شیراز می باشد که معمولا در روزهای جمعه به دلیل مناسب و خوش آب و هوا بودن این منطقه  به مکانی جهت ورزش و تفریح نیز تبدیل شده است.


آدرس آرامگاه بابا کوهی : شیراز،بلوار جمهوری
 

بابا کوهی شیراز

۱۷- باغ جهان نما

یکی از بهترین باغ های شیراز با قدمتی بسیار طولانی که بازدید کنندگان در ایام قدیم از آن به عنوان زینت الدنیا نیز یاد می کرده اند باغ جهان نماست.تاریخچه باغ جهان نما به دوران کریم خان زند و زمانی بر می گردد که از آن با نام باغ وکیل یاد می کردند.


این عمارت دارای دو طبقه بوده و از ۴ شاه‌نشین و چندین اتاق برخوردار است.ورودی باغ دارای سنگ فرش است و به محض رسیدن به بنا نمای عمارت که کاملا آجری است به چشم می خورد.


آدرس باغ جهان‌نما: شیراز، ضلع شرقی خیابان حافظ ، بالاتر از میدان حافظیه، باغ جهان‌نما
باغ جهان نما شیراز

دیگر جاذبه های گردشگری شیراز
 

جاذبه های گردشگری شیراز بسیار زیاد هستند و در این مقاله ما سعی کردیم به چند مورد از معروف ترین اماکن گردشگری شیراز اشاره کنیم.


در صورتی که بخواهیم به صورت کلی اشاره کنیم از دیگر باغ هایی که در سفر به شیراز نباید آن ها را از دست بدهید  باغ جنت ، باغ تخت در دامنه باباکوهی ، باغ خلیلی شیراز ، باغ شاپوری ، باغ منشی باشی و باغ هنر هستند.


همچنین در صورتی که علاقه به اماکن مذهبی شیراز دارید می توانید از ، کلیسای ارامنه شیراز ، زیارتگاه علی ابن حمزه ، زیارتگاه سید علاءالدین حسین ، آرامگاه بی بی دختران ، امامزاده زنجیری ، امامزاده ابراهیم شیراز ، مسجد نو شیراز نام برد.

 

برای کسانی که به شخصیت های مهم گذشته چه در زمینه شعر و چه علوم متداول علاقه مند هستند آرامگاه خواجوی کرمانی ، آرامگاه سیبویه ، آرامگاه شاه شجاع ، آرامگاه آبش خاتون ، آرامگاه شیخ روزبهان ، آرامگاه شیخ محمد لاهیجی پیشنهاد می شود.

 

یرای علاقه مندان به اماکن تاریخی نیز می توانند از هفت تنان شیراز ، آب انبارهای کریمخانی ، کاروانسرای گمرک ، کاروانسرای فیل ، خانه صالحی ، سرای مشیر ، مدرسه آقا باباخان شیراز ، مدرسه قوام ، گهواره دید بازدید تنایند.

 

شیراز شهر موزه ها نیز هست. بخواهیم مهم ترین آنها را بیان کنیم می شود از موزه لباس های سنتی ایران ، موزه آرشیو آواها و نواها ، موزه خاتم ، موزه تاریخ طبیعی ، موزه هنر مشکین فام ، موزه گنجینه تاریخ فارس ، موزه پارس و موزه سنگ شیراز یاد کرد.

 

سخن آخر
 

در ابتدای مقاله خدمت شما عزیزان گفته شد که شیراز یکی از قطب های گردشگری کشور می باشد و دیدنی ها و جاهای دیدنی شیراز کم نیستند.در واقع شما برای حضور در شیراز باید دو چیز داشته باشید : 


اول زمان کافی برای بازدید از تمامی اماکن یاد شده و جاهای دیدنی اطراف شیراز و دوم مکان مناسب جهت اقامت.


زمان مناسب معمولا بین یک تا دو هفته و مکان اقامت نیز می توانید با اجاره منزل مبله در شیراز و یا در صورت تمایل رزرو هتل  در شیراز به راحتی برنامه ریزی سفر به شیراز را داشته باشید. heart

 

 

 

 

 

 

  • ۱۴۰۰/۰۱/۳۱

آخرین مقالات

با زیباترین باغ های دیدنی موجود در ایران آشنا شوید

۱۴۰۳/۰۶/۰۵

معرفی برخی از کوه‌های زیبای ایران

۱۴۰۳/۰۳/۰۲

چهارمقصد رویایی جهت گذراندن تعطیلات زمستانی

۱۴۰۳/۰۲/۱۱

11 اصطلاح تخصصی هتل ها که باید بدانید

۱۴۰۳/۰۲/۰۱

مهمترین جاهای دیدنی لرستان کدامند؟ لرستان | سرزمین آبشارهای خروشان

۱۴۰۲/۰۹/۱۲