چابهار شهرهمیشه بهار
تاریخچه و موقعیت مکانی
این شهر در جنوب شرقی سیستان و بلوچستان واقع شده و تنها بندر اقیانوسی ایران است که در کرانهی دریای مکران و اقیانوس هند قرار دارد. داشتن خنکترین هوای بندری در تابستانها و هوای مطبوع بهاری در فصل زمستان، به دلیل وزش بادهای قطب جنوب اقیانوس هند به سمت این ساحل از مهمترین خصوصیات بندر چابهاراست. در قدیم مردم چابهار به این بندر چه بار میگفتند، پس چابهار تغییریافته «چه بار» است.
در چابهار در گویش محلی مردم این منطقه به کسانی گفته میشود که در اطراف چاه آب سکنی گزیدهاند. در شهر چابهار جهت تأمین آب مورد نیاز مردم در زمان قدیم از چاههایی که مردم حفر میکردند. این اصطلاح به مرور زمان با ورود غیربومیان به شهر و توسعه شهر آن به چابهار و چهار بهار تغییر یافته است. چابهار شهری است با مردمانی بسیار خون گرم که بی وقفه مشغول کار کردن و تجارت کردن هستند
. به دلیل قرار گرفتن در منطقهای استراتژیک و حساس، چابهار یکی از قطبهای اقتصادی کشور نیز به شمار میرود. اگر تا کنون نتوانستهاید به مریخ سفر کنید نگران نباشید، زیرا چابهار با کوههای مریخیاش این سیاره را در دل خود جای داده است.
دیدارگر لیستی از اصلیترین مناطق و جاذبههای گردشگری چابهار را برای شما فراهم آورده تا بتوانید با اطلاعات بیشتری به گشت و گذار بپردازید. در صورت نیاز به داشتن اطلاعات در مورد چگونگی اجاره ویلا و سوئیت در چابهار حتماً قبل از شروع سفر با سامانه رزرواسیون آنلاین دیدارگر با پشتیبانی ۲۴ ساعته در ارتباط باشید.
خلیج گواتر
هنگامی که نام خلیج گواتر به گوش شما بخورد شاید اولین تصویری که در ذهن شما نقش بندد ترکیبی از خشکی و دریا باشد.این خلیج در بین دریای عمان و ساحل مکران قرار گرفته است.خلیج گواتر یکی از زیباترین خلیج های چابهار هست که در قسمت جنوب شرقی ترین ایران قرار گرفته است و فاصله این خلیج تا خاک پاکستان تنها چند قدم است.
در واقع هنگامی که شما به گواتر می روید در انتهایی ترین جاده های ایران قدم بر میدارید.در ابتدا با نشان دادن مدارک خود و صحت توریست بودن شما به پاسگاه محلی،اجازه شما برای رد شدن صادر می شود.سپس می توانید با قایق های مردم محلی به دیدن جنگل های حرا و گونه های پرندگان مهاجر آن بروید و بعد از آن نیز می توانید با قدم زدن در ساحل صیادی،گرفتن عکس با ساحل زیبا و تمیز و دیدن فلامینگو ها نهایت لذت را ببرید.
گواتر به واسطه قرار گرفتن در مجاورت جنگل های حرا یکی از مناطق حفاظت شده محیط زیست به شمار میرود.
تالاب صورتی لپیار
بی شک با دیدن تالاب لپیار نظر شما در مورد آنچه که در ذهن شما از یک تالاب نقش بسته است تغییر می کند.لیپار تنها تالاب صورتی ایران و جزو ۴ تالاب صورتی جهان و از زیباترین جاهای دیدنی چابهاراست. تالاب این رنگ خاص را از باکتریها و پلانکتونهایی قرض میگیرد که در دل آن زندگی میکنند.البته این پدیده در فصل زمستان راحت تر قابل مشاهده است.
در مسیر جاده ساحلی چابهار ـ گواتر،بعد از روستای رمین در ۱۵ کیلومتری چابهار به تالاب لپیار خواهید رسید.در حوالی این تالاب دخترها و زن های دست فروشی را میبینید که صنایع دستی میفروشند. شال هایی که با ظرافت روی آن ها سوزن دوزی شده، دستبند، پابند، تل و وسایلی که همه هنر دست خودشان هست.همچنین یکی دیگر از حرفه بومیان آنجا طراح کشیدن روی دستان شما با حنا می باشد.
شما می توانید از لذت شتر سواری نیز بهره ببرید.در صورتی که تمایل داشته باشید،پسر بچه های سنتی برای شما آوازهای سنتی و بومی خواهند خواند.همچنین وجود پرندگانی چون چنگر، فلامینگو، کشیم، انواع حواصیل، طاووسکن، باقرقره، تیهو، عقاب دشتی، نیز در این منطقه به چشم می خورد.
اجاره ویلا و سوئیت در چابهار
بزرگترین کوه گل افشان(ناپگ) دنیا
یکی دیگر از حیرت انگیز ترین جاذبه های گردشگری چابهار کوههای گلافشان آن است که مهم ترین آنها در نقطهای نزدیک به کنارک به نام بندر تنگ قرار دارد.این پدیده از شگفت انگیز ترین پدیده های ژئوتوریسمیه که مورد توجه زمین شناسان و علاقه مندان به طبیعت می باشد.
گل فشان یعنی اینکه از دل زمین گل به بیرون فواره کند و این پدیده بزرگ ترینش مختص به سیستان و بلوچستان است که در سیزده جای این استان یافت می شود.ارتفاع این گل فشان به ۱۰۰ متر می رسد!! قسمت دایره ای شکل مرکزی تپه گل کاملا مرطوب است و قدم گذاشتن درون آن خطرناک است و ممکن است به درون کشیده شوید.
گلهای سرد این چشمهها خاصیت درمانی دارند و محلیها با این گلها حمام گل میگیرند.توصیه اکید دیدارگر به این است که در فصل زمستان و هنگام بازدید تا جای ممکن از رفتن به این مکان دیدنی و جذاب خودداری کنید.
کوه های مریخی یا مینیاتوری
از دیگر جاهای دیدنی چابهار که بسیار پر طرفدار هم هست کوه های مریخی چابهار هستند.شاید در مقاله ها یا فیلم های علمی تخیلی تصاویری از کوه های سیاره مریخ در ذهنتان نقش بسته باشد،بی شک به محض دیدن این جاذبه استثنایی چابهار صحنه های همان مقالات یا فیلم ها را برای شما تداعی می شود.کوه های مینیاتوری به موازات ساحل از منطقه کچو تا نزدیکی خلیج گواتر کشیده شده و از پدیدههای مورفولوژی این ناحیه محسوب میشود که به ثبت جهانی سازمان میراث رسیده است.
دلیل اصلی شکل گیری این کوه ها فرسایش در مدت زمان بسیار است.هنگامی که حدود ۴۰ تا ۵۰ کیلومتر از چابهار به سمت بندرگواترحرکت می کنید سمت چپ جاده این کوه ها و در سمت مقابل آن نمایی از دریا را خواهید دید.در بین این کوه ها با دیدن انواع فسیل های دریایی به این نکته پی خواهید برد که این منطقه قبلا زیر آب بوده است.
این جاده فوق العاده بین دو رنگ سبز دریا و ماسه هایی سرخرنگ و سفیدی کوه یکی از شاهکارهای طبیعت به شمار می رود.توصیه هر گردشگری به شما مسلما بازدید کردن از کوه های مریخی می باشد.
بازار سنتی چابهار بازار رنگ ها
این بازار در بلوار امام خمینی قرار دارد و.حالا که صحبت از آن به میان آمد مسلما اولین گزینه اجاره ویلا و سوئیت در چابهار آن هم در نزدیکی بازار سنتی چابهار به نظر می آید.اصولا بازار سنتی یکی از مورد علاقه ترین گزینه های سفر خصوصا برای خانم ها می باشد که این بازار سنتی نیز از این قاعده مستثنا نیست.
بازار سنتي چابهار محل فروش انواع لباس هاي سنتي، ادويه جات، غذاها و شيريني هاي خيابوني و محلي، انواع ميوه ها، دست فروش ها و غرفه هاي زيادي است.از جاذبه های اصلی این بازار حضور افراد محلی با لباس های بومی زیبا است و بهترین مکان برای کسانی است که دوست دارند با فرهنگ این مردم آشنا بشوند.
در صورتی که به این بازار رفتید می توانید از بهترین مغازه هایی که غذای اصلی این شهر یعنی بریانی را طبخ می کنند نهایت استفاده را ببرید.
درخت مکر زن یا انجیر معابد
درخت مکر زن یا درخت انجیر معابد درختی از خانواده توت می باشد که چرخه زندگی آن با سایر درخت ها متفاوت است.نام مکرزن را محلی ها روی آن گذاشته اند.از عجایب این درخت این است که دانه های آن در درون فضله پرندگان بر روی درختان دیگر سقوط میکند و وقتی جوانه زده شد، ریشه های خود را به سمت زمین می فرستد.هر شاخهای از این درخت که به زمین برسد به ریشه تبدیل میشود.
محلیها معتقدند که اگر کسی زیر چتر درخت انجیر معابد بنشیند و آرزو کند آرزوهایش برآورده میشود.نوجوانان منطقه از شاخه های محکم آن آویزان شده و تاب میخورند.ميوه انجيرمعابد به شكل قرمز رنگ و به اندازه انجير كوچك و خوشمزه است.
رزرو هتل در چابهار
جنگل حرا در قلب خلیج گواتر
از جاذبه های دیدنی چابهار که حتما باید ببینید جنگل حرا است.برخلاف بیشتر جنگل ها که باید سراغ آنها را از خشکی گرفت برای دیدن جنگل های حرا باید به آب بزنید که این کار را قایق های محلی برای شما ممکن می کنند.شگفت انگیز است.چابهار علاوه ب اینکه یکی از پرجاذبه ترین شهرهای کشور است،یکی از بی نظیرترین آنها نیز می باشد.
به دلیل وجود جنگلهای حرا،خلیج گواتر در حال حاضر یک منطقه محافظت شده است.این جنگل زیستگاه پرندگانی چون فلامینگو، مرغ ماهیخوار و عقاب می باشد.در هنگام مد دریا، تاج درختان از آب بیرون زده و چشمانداز و منظرهی بسیار زیبایی را به وجود میآورد.در زمان جزر نیز ریشه ی درختان از آب بیرون آمده و میتوان ریشه ها و جاندارانی که در آنها زندگی میکنند از جمله خرچنگ و ماهی گل خورک را ببینید.
درخت حرا برگهای همیشه سبز، بسیار بادوام و بیضیشکلی دارد که سطح فوقانی برگها به رنگ سبز و سطح تحتانی آن خاکستری است.هنگامی که به قایق سواری در جنگل های حرا می پردازید می توانید از دیدن دلفین هایی که در کنار شنا می کنند لذت برده و فیلم و عکس یادگاری بگیرید.در نظر داشته باشید که بهترین فصل برای اجاره ویلا و سوئیت درچابهار و سفر به جنگل حرا زمستان می باشد.
غارهای بان میستی
در روستای تیس غارهای سه گانه نیمدایره شکل وجود دارند که به غارهای بان میستی شهرت دارند. بان میستی نام خود را از محلیهای آن مکان وام میگیرد. یکی از این غارها طبیعی و دو غار دیگر ساخته دست یک شخص هندی که در گذشته در این منطقه سکونت داشته است میباشند.
طبق شواهد یکی از این غارها برای خواب و دیگری برای عبادت ساخته شدهاند. این غارها در دل خود آرامگاه جای دادهاند که هیچ نام و نشانی ندارد. همچنین برای رسیدن به این غارها باید از ۵ کیلومتری شمال باختری روستای تیس در دامنه کوه شهبازبند عبور کنید و حدود ۳۰ پله را بگذرانید
منطقه حفاظت شده گاندو
این منطقه در محدوده شهرستان های چابهار، سرباز و بخش هایی از شهرستان نیکشهر واقع شده و از رودخانه ها و آبگیرهای محل زیست تمساح تالابی، اراضی ساحلی مجاور دریای عمان، رویشگاه جنگل های حرا و زیستگاه زادآوری بسیاری از پرندگان، کوه ها و ارتفاعات واقع در شمال، شمال شرق و شرق منطقه و همچنین اراضی پست مرکز و جنوب منطقه یا همان دشت با هوکلات تشکیل شده است.
در اصل نام این منطقه حفاظت شده باهوکلات بوده که بعدها به اسم مهمترین جانداری که در آن زندگی میکند یعنی تمساح گاندو تغییر پیدا کرد. گاندوها در دو رودخانه این منطقه یعنی کاجو و سرباز زندگی میکنند.بر اساس یک باور قدیمی در بومیان منطقه، وجود تمساح در برکه ها باعث برکت و وسعت روزی مردم منطقه میشود و به همین دلیل بومیان به هیچ وجه اقدام به شکار تمساح نمی کنند.
تمساح پوزه کوتاه ایرانی گونه ایِ که پراکنش جهانی آن منحصر به کشورهای ایران، پاکستان، هندوستان، نپال و بنگلادش بوده و در برمه (میانمار) نسل آن منقرض شده. تنها زیستگاه این گونه در کشورمان نیز منطقه حفاظت شده گاندو است.
قلعه تیس قلعه پرتقالی ها
نام دیگر قلعه تیس، قلعه پرتغالی ها می باشد. شاید قلعه پرتغالی های قشم، کیش و هرمز رو دیده باشید اینجا هم معماری شبیه همان قلعه ها دارد و از جاهای دیدنی چابهار به شمار می رود. مصالح اصلی ساختمان لاشه سنگ هست و اتاق های برای قرار دادن تجهیزات و استراحت داخل مجموعه دیده میشود.
این قلعه در روستای بندری تیس در زمان شاه سلیمان صفوی به شکل کاروانسرا ساخته شده است.به دلیل ساخته شدن این قلعه در ارتفاعات دید خوبی نسبت به دریای عمان دارد.این قلعه برخلاف قلعه های استان هرمزگان نتوانسته ظاهر خود را به خوبی حفظ نماید.
روستای دَرَک
شاید بتوان گفت روستای درک صاحب زیباترین و پاکترین ساحل در سراسر خاورمیانه باشد. این روستا هنوز به ای خیل عظیمی از گردشگران داخلی و خارجی دست نخورده و بکر باقی مانده است. روستای دَرَک در انتهای نقشه استان سیستان و بلوچستان و نزدیک مرز دریایی 2 استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان و در حوزه بخش زرآباد شهرستان کنارک واقع شده است.
این روستا به فاصلهی ۱۷۰ کیلومتری از چابهار قرار دارد. برای رسیدن به این روستا باید جادهای ساحلی که از یک طرف با کوههای بینظیر منطقه محصور شده طی کنید. کوههای به نام مریخی که شکلهایی خاص دارند و گویی به شکلهای زیبا تراشیده شدهاند.
یکی از نادرترین پدیدههای طبیعی یعنی تلاقی کویر و دریا در این روستا اتفاق میافتد و هر سال گردشگران زیادی برای دیدن این پدیده به روستا میآیند. در حوالی این ساحل و در کویر یک تک درخت نخل وجود دارد که خیلی معروف و محبوب شده و تمام گردشگران اصرار دارند که این درخت را ببینند.
درختان نخل و خانههای سفید رنگ روستا به طرز زیبایی فرهنگ منطقه رو به شما گوشزد میکند. در این روستا هم مردم به مانند تمامی روستاها و مناطق چابهار لباس سنتی تن میکنند و گویش بلوچی دارند. کم نظیرترین هدیه طبیعت به این روستا ساحل بسیار زیبای روستاست که کویر و دریا در این منطقه هم نشین شدن و مناظری بینظیر به وجود آوردند.
جاذبه های تمام نشدنی
جاذبه های گردشگری چابهار کم نیستند و ما تنها در این مقاله مجال کافی برای نام بردن تمامی آنها نداریم.در این مقاله ما سعی کردیم به اصلی ترین آنها بپردازیم.در صورتی که چیزی از قلم انداخته و به طور دقیق به بیان شگفتی های این جاذبه نپرداختیم شما با نوشتن نظرات خود یاری رسان ما باشید.
در صورتی که به چابهار سفر کردید حتما از دیگر جاذبه های آن مانند : گورستان جن ها، روستای باستانی تیس،قلعه پیروز گت،مسجد جامع تیس،مسجد جامع دزک،موزه محلی چابهار،خلیج پزم،تفرجگاه ساحلی دریاکوچک،اسکله بریس،ساحل صخره ای،ساحل تراس(ساحل کمب)،ا،پارک سنگی لیپار،قلعه باتل،کوه های شهبازبند،موج افشان،جزیره شیطان و... دیدن کنید.
فراموش نکنید که در چابهار همه چیز به شیوه ساده،سنتی و دست نخورده باقی مانده و بی شک مردمان خون گرم و مهربان این دیار از دیدن شما ذوق زده خواهند شد.
در چابهار کجا اقامت کنیم؟
برای گشت و گذار باید در نقطه ای اقامت داشته باشید که به تمامی جاذبه های یدنی یاد شده دسترسی داشته باشد. با پشتیبانی دیدارگر تماس بگیرید تا راهنمای شما باشند و مناسب ترین اقامتگاه ها و هتل ها را به شما معرفی نمایند.برای اجاره ویلا و سوئیت در چابهار و همچنین رزرو هتل در چابهار می توانید با ما در تماس باشید.
دیدارگر همیشگی باشید.